Wij zijn Fizom. Uw financiële zorg op maat

Bewindvoering

Bewindvoering is een voorziening die bedoeld is voor mensen die door hun persoonlijke situatie problemen hebben met hun financiële administratie.

Dit kan komen door allerlei oorzaken. Als iemand zelf niet goed (meer) in staat is om zijn/haar financiën op een goede manier te regelen is hulp welkom. Deze hulp kan komen van familieleden en/of vrienden. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om de financiën door familieleden en/of vrienden te laten regelen. Soms is dit ook niet wenselijk. Het idee dat uw familie of vrienden op de hoogte zijn van al uw uitgaven en inkomsten kan gevolgen hebben voor uw relatie. Ook is het voor die ander in verband met de emotionele betrokkenheid niet altijd even makkelijk een in zijn/haar ogen juiste beslissing te nemen met betrekking tot uw financiën.

Genoemde hulp kan ook gegeven worden door een bewindvoerder, zoals wij. Voor ons is het gemakkelijker om persoonlijke en financiële belangen van de onderbewindgestelde af te wegen, omdat wij niet emotioneel betrokken zijn. De onderbewindstelling kan niet door ons aangevraagd worden bij de kantonrechter. Dit kan alleen gedaan worden door iemand zelf, de partner of familieleden (tot in de vierde graad). Wij helpen u wel graag bij het aanvragen van een onderbewindstelling. Op de website www.rechtspraak.nl vindt u alle benodigde formulieren.

Een bewindvoerder moet periodiek (ieder jaar) rekening en verantwoording afleggen aan de kantonrechter. Een bewindvoerder moet dus een overzicht bijhouden van alle inkomsten en uitgaven van de onderbewindgevoerde persoon. De onderbewindgestelde kan bij ons altijd inzicht krijgen in dit overzicht. Als er een grote uitgave gedaan moet worden, dient de bewindvoerder tevoren machtiging aan de kantonrechter te vragen.

Wij regelen alle formaliteiten voor u. Van het begin tot het einde van het traject. Dit alles natuurlijk in overleg met u.

Wat zijn de kosten van bewindvoering?

De kosten worden jaarlijks bepaald aan de hand van de richtlijnen van het Landelijk Overleg Kantonsectorvoorzitters. Uitgangspunt is dat u de kosten van beschermingsbewind zelf moet betalen. Indien u onvoldoende inkomsten of vermogen heeft om de kosten te betalen, dan vragen wij hiervoor namens u bijzondere bijstand aan in uw gemeente.

Hier kunnen we u mee helpen

Bel mij terug

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
Vul een naam in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Invalid Input
Geef graag uw keuze door

Krijg weer grip op uw financiën

Logo van Fizom

Contactgegevens

  • Postbus 31
  • 9300 AA Roden
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright© Fizom. Realisatie: Internetbureau Praes
Privacyverklaring | Klachtenregeling | Werkgebied: Groningen, Drenthe, Friesland
Fizom is aangesloten bij de Stichting Financieel Toezicht Inkomensbeheer (FTI), bij de Nederlandse Branchevereniging Wettelijk Vertegenwoordigers (HORUS), en bij de Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS)

Financieel Toezicht Inkomensbeheer

Financieel Toezicht Inkomensbeheer

Nederlandse Branchevereniging Wettelijk Vertegenwoordigers

Nederlandse Branchevereniging Wettelijk Vertegenwoordigers

Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners

Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners