Wij zijn Fizom. Uw financiële zorg op maat

Budgetbeheer

Budgetbeheer is een voorziening voor mensen die in principe in staat zijn om zelf hun financiën te beheren, maar hierbij ondersteuning nodig hebben.

Het is een goede oplossing voor iedereen die (nog) goed begrijpt dat de rekeningen betaald moeten worden, maar toch regelmatig vergeet te betalen, of teveel andere rekeningen betaalt waardoor er te weinig geld overblijft voor vaste lasten.

Zodra iemand zelf, de familie of een ondersteunende organisatie constateert dat het beheer van de financiën problematisch wordt, kan contact met ons worden opgenomen. Samen bespreken we welke oplossing het beste aansluit bij de problemen. Wanneer inkomensbeheer de beste oplossing is, kunt u zich bij ons aanmelden.

Wij maken samen met de cliënt afspraken over de besteding van het inkomen. Dit gebeurt in een intakegesprek bij de cliënt thuis. De cliënt ondertekent een overeenkomst waarin we de afspraken tussen de cliënt en ons vastleggen. Wij stemmen het pakket werkzaamheden af op de situatie en de wensen van de cliënt. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren.

Iemand die in budgetbeheer zit, draagt altijd zelf de zorg en verantwoordelijkheid voor de eigen financiën. Door het ondertekenen van een zogenaamde inkomensbeheerovereenkomst en het afgeven van volmachten stelt u ons in staat uw financiën te beheren.

Wij maken een budgetplan. Hierin leggen we vast waaraan uw inkomen besteed gaat worden. Wij openen een bankrekening op uw naam. Op deze bankrekening zal voortaan al uw inkomen gestort worden. Wij hebben de beschikking over deze rekening. Iedere week krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld. Dit bedrag storten wij op een zogenaamde leefgeldrekening. Dit is een rekening waarover u zelf kunt beschikken.

Wat de werkzaamheden zijn van een budgetbeheerder is afhankelijk van de afspraken in het contract tussen cliënt en inkomensbeheerder. In ieder geval behoren tot de werkzaamheden van een inkomensbeheerder:

 • het opstellen van een budgetplan
 • het openen van een beheerrekening
 • het aanschrijven van inkomenverstrekkers en het wijzigen van het postadres
 • het wekelijks overboeken van het leefgeld
 • het betalen van de vaste lasten

Bovenstaande diensten vormen ons basispakket. Daarnaast kunnen we afspreken dat de inkomensbeheerder nog de volgende werkzaamheden verricht, deze vormen samen met de basiswerkzaamheden het uitgebreide pakket:

 • het doen van losse betalingen
 • het doen van belastingaangifte
 • het aanvragen van uitkeringen
 • het aanvragen van toeslagen
 • het zorgen voor betalingsregelingen met schuldeisers

Wat zijn de kosten van inkomensbeheer?

De kosten van inkomensbeheer variëren afhankelijk van de afgesproken werkzaamheden die door ons verricht moeten worden. In een gesprek verduidelijken we de mogelijkheden en daarbij behorend tarief. Budgetbeheer is vrijwillig. In principe moeten de kosten door de cliënt zelf gedragen worden. Als er schulden zijn, is cliënt hier vaak niet toe in staat. Het is mogelijk dat de kosten gedragen worden door een externe partij, zoals bijv. de werkgever, familie of de gemeente.

Hier kunnen we u mee helpen

Bel mij terug

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
Vul een naam in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Invalid Input
Geef graag uw keuze door

Krijg weer grip op uw financiën

Logo van Fizom

Contactgegevens

 • Postbus 31
 • 9300 AA Roden
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright© Fizom. Realisatie: Internetbureau Praes
Privacyverklaring | Klachtenregeling | Werkgebied: Groningen, Drenthe, Friesland
Fizom is aangesloten bij de Stichting Financieel Toezicht Inkomensbeheer (FTI), bij de Nederlandse Branchevereniging Wettelijk Vertegenwoordigers (HORUS), en bij de Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS)

Financieel Toezicht Inkomensbeheer

Financieel Toezicht Inkomensbeheer

Nederlandse Branchevereniging Wettelijk Vertegenwoordigers

Nederlandse Branchevereniging Wettelijk Vertegenwoordigers

Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners

Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners